TYGER TYGER

  • Производител: FRANCESCA BIANCHI
  • Код на продукта: TYGER TYGER
  • Наличност: В наличност
212.00лв

Тагове: Francesca Bianchi TYGER TYGER

                                                      TYGER TYGER


Заглавието е начало на шедьовър на поезията „Тигърът“ на Уилям Блейк.

Тигър! Тигър! Пламтящо излъчване.

В горите на нощта;

Каква безсмъртна ръка или око,

Може ли да определи твоята страховита симетрия?


В тази композиция съм търсила перфектния баланс между два противоположни елемента и изражението на тяхното сблъскващо се противопоставяне.

Имах предвид постапокалиптично състояние, при което следите от една изключително сложна и изтънчена цивилизация оцеляха в тъмното и страшно състояние на един разрушен свят.

Тайгърът на Блейк въплъщава и двете качества, които исках да изобразя: възвишен и неустоимо привлекателен от едната страна и ужасен и страшен от другата.

„Страшната симетрия“ - герой, приписван на тигъра от У. Блейк - подходящо представлява това противопоставяне на красивото съвършенство и ужасът.

Парфюмът е изграден около акорд от наркотични бели цветя със сладко -плодови аспекти, който включва също абсолют на тубероза - като примадона, главната героиня на драматично произведение, тя е най -добрият пример за изискана цивилизация на един отминал свят; в противоположност на това, базовите ноти представлят различни видове дървета, с някои опушени и кожени качества, отнасящи се до постапокалиптичния сценарий на унищожение, мистерия и тъмнина.

Резултатът от тези части - които не биха работили поотделно - е сблъскващ се, искрящ аромат, който ни дава вълнуваща емоция от изключително драматична изтънченост -  контрастиращото чувство, което буди привлекателност в нас.


Наркотични цветя, Мед, сладко от Праскови

Пачули, Сандалово дърво, Дъбов мъх, Уд, Кожа, Хелиотроп

Екстракт от парфюми  30 мл

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър